Blog

L’Alzheimer: coneix més sobre aquesta malaltia

Hola de nou, amics i amigues,

Avui us volem parlar de l’Alzheimer, aquesta malaltia que ens afecta a tots al llarg de les nostres vides.

Començarem per explicar-vos que és la malaltia de l’Alzheimer;

La malaltia d’Alzheimer és un trastorn neurodegeneratiu que provoca la deterioració de la memòria, el pensament, la conducta, i la pèrdua d’autonomia en les activitats habituals de la vida diària.

L’Alzheimer acostuma a desenvolupar-se lentament i en tres fases:

● Fase lleu. Els primers símptomes solen ser les alteracions de la memòria, com a oblits i dificultat per retenir la informació.

● Fase moderada o greu. Més endavant hi ha afectacions del llenguatge (pèrdua de vocabulari i comprensió) i de la capacitat d’orientació (confusió de llocs i dates).

També apareixen dificultats per manipular objectes d’ús habitual, vestir-se adequadament, escriure o dibuixar, mantenir l’atenció i inhibir emocions o comportaments inadequats.

● Fase avançada. La persona afectada perd la capacitat de parlar, entendre, caminar, menjar o rentar-se, presenta incontinència urinària i fecal, i pot arribar a no reconèixer alguns dels seus familiars més propers.

A més d’aquests símptomes i independentment de la fase de la malaltia en què es trobin, moltes persones amb Alzheimer desenvolupen trastorns del comportament i de l’estat d’ànim, anomenats símptomes conductuals i psicològics de la demència. Els més comuns són el deliri, les al·lucinacions, l’agitació, l’agressivitat, la depressió i l’insomni.

Aquests símptomes són els que provoquen un impacte més seriós en el benestar del pacient, del cuidador i de l’entorn familiar. Acostumen a ser transitoris i moltes vegades milloren amb el tractament.

Actualment no existeix cap medicació que pugui guarir la malaltia de l’Alzheimer. Els fàrmacs disponibles tenen com a objectiu preservar les habilitats de la persona afectada, minimitzar els trastorns del comportament, retardar la progressió de la malaltia i mantenir la qualitat de vida.

És important que el tractament amb medicaments es combini amb altres mesures no farmacològiques com són els exercicis de memòria, jocs i sortides a la natura.

“Des d’aquí volem agrair la feina que fan les associacions i persones voluntàries que fan que la vida dels malalts d’Alzheimer sigui més portadora.”

Gràcies per llegir-nos amics!

 

Al·lèrgia o intolerància alimentària?

Hola a tots i benvinguts al nostre bloc,

Ara que ja es el temps de les vacances, sortides de cap de setmana, dinars fora de casa…

Cada vegada són més els clients que sol·liciten proves per conèixer l’aliment o els aliments que els senten malament. Molts d’ells creuen que si un aliment els provoca símptomes, siguin del tipus que siguin, és perquè són al·lèrgics.

És per aquest motiu que des de Farmàcia Barios volem deixar ben clares les diferències entre les diferents reaccions adverses que poden causar els aliments.

Què és una reacció adversa a un aliment?

Es defineix com qualsevol reacció anòmala que succeeix després de la ingestió, contacte o inhalació d’un aliment. Es classifiquen en tòxiques (poden afectar a qualsevol persona si s’administren a dosis suficients) i no tòxiques (afecten només a individus susceptibles).

Les reaccions no tòxiques engloben les al·lèrgies alimentàries (intervingudes per mecanisme immunològic) i les intoleràncies alimentàries (intervingudes per mecanisme no immunològic).

Al·lèrgia alimentària: Els símptomes després de l’exposició a un al·lergen alimentari s’inicien al cap de poc (generalment a la primera hora) i poden ser cutanis, com a picor i enrogiment cutani, urticària, dermatitis atòpica, edema de parpelles, llavis, llengua o altres localitzacions.

Intolerància alimentària: són reaccions alimentàries cada vegada més freqüents. El diagnòstic d’aquestes és, en molts casos, complicat.

Les intoleràncies alimentàries solen manifestar-se preferentment amb símptomes digestius variats (dolor abdominal, vòmits, nàusees, digestions pesades, diarrea, restrenyiment,…), que apareixen diverses hores després de la ingesta de l’aliment el que dificulta localitzar que aliment és el sospitós.

És important recalcar que una al·lèrgia alimentària s’ha de tractar amb molt de compte, sobretot quan es realitzen àpats fora de casa: al tractar-se d’una exposició a l’al·lergen, en molts casos provoca conseqüències immediates i molt complicades en el pacient que poden desembocar en situacions fatals.

Esperem que aquest article us hagi estat d’ajuda per entendre la diferencia entre al·lèrgia i intolerància alimentaria.

Gràcies per llegir-nos i fins al proper article amics!

Consells per protegir la pell

Benvinguts al nostre bloc

L’arribada de la calor porta implícites moltes recomanacions i advertències: sobretot, les recomanacions per protegir-se dels efectes del sol. En aquest sentit, un estudi de Salud ha detectat que només el 2% de la població de l’Estat espanyol s’aplica correctament el protector solar.

Des de Farmàcia Barios volem donar-vos els millors consells per evitar que la vostra pell pateixi durant aquest estiu i tingui efectes nocius per a la vostra salut:

Consells de la nostra farmacia:

 1. Evita l’exposició solar en les hores centrals del dia. Els raigs solars són més forts i perjudicials entre les dotze del matí i les quatre de la tarda. També l’altitud augmenta la perillositat del sol, així com alguns tipus de nuvolositat.
 2. L’ombra, la teva millor aliada. Encara que la seva protecció no és total, perquè alguns tipus de superfícies com aigua, sorra, neu, herba reflecteixen les radiacions solars.
 3. Protegeix-te també al cotxe. En triar el teu nou cotxe, recorda que els vidres més eficaços són els laminats tintats de gris. En el cas de turismes ja fabricats, pots posar plàstics sobre els vidres o tintar-los.
 4. La roba i el barret són barreres molt útils per evitar els rajos del sol. Els colors foscos protegeixen més que els clars i alguns teixits, com el cotó o el lli, protegeixen menys que altres com el niló, la llana, la seda i el polièster. Pel que fa al barret, una ala ampla projectarà ombra al teu rostre i coll,
 5. Ulleres de sol, sempre. Cal que les ulleres tinguin una protecció 100% contra els raigs UV i només si estan homologades per la Unió Europea, es pot garantir que així sigui. Les que millor protegeixen els ulls i la pell que els envolta són les ulleres de tipus envoltant.
 6. Utilitza un protector adequat al teu fototip i a les circumstàncies de l’exposició. Mai t’apliquis factor de protecció inferior a 30. Per la seva banda, les persones de fototipus clars (I i II) han d’usar sempre un SPF molt alt (50 +) i en l’envàs s’especifiqui que també protegeix de la radiació ultraviolada A. Posa-te’l mitja hora abans d’exposar-se al sol i torna’l a posar cada dues hores i després del bany.
 7. Els nens, conscients del perill del sol des de ben petits. Els nens menors d’un any mai han de ser exposats directament al sol i, quan tenen dos o tres anys s’han d’extremar totes les mesures de protecció així com aplicar protectors específics per a nens amb SPF 50 + i el símbol. Sobretot, tracta de conscienciar-los dels riscos que comporten les radiacions predicant amb l’exemple.
 8. Protecció, no només a l’estiu. Les radiacions solars són perilloses durant tot l’any. Recorda també, quan practiques esports d’hivern, que la neu reflecteix un 80% els raigs de sol, de manera que has de fer servir protectors amb un SPF major de 50.

Us desitgem que passeu un bon estiu en familia amics!

Consells per controlar el teu pes aquest estiu

Benvinguda al nostre bloc,

Ja estan a prop les vacances, la “operació biquini” en marxa i moltes ganes de gelats i capritxos estiuencs.

Des de Farmàcia Barios t’animem al fet que mantinguis el teu estil de vida saludable també a l’estiu. La salut es cuida els dotze mesos de l’any i amb aquests tips que hem escrit segur que et resultarà molt més senzill no te’ls perdis!

Que has de fer per controlar el teu pes aquest estiu

 • Controla els capritxos, no significa que no et puguis donar un capritx. Intenta marcar un límit i no t’excedeixis de més d’un capritx al dia. Si et passes a l’hora del menjar, no ho facis en el sopar. Sobretot en vacances és quan ens pot arribar a costar molt però si vas amb compte, el teu cos ho agrairà.
 • Picar entre hores de forma saludable. En aquesta temporada tenim una gran quantitat de fruites i verdures de temporada que han de ser les teves majors aliades per picar entre hores. Gens de patates fregides i productes de brioixeria.

Deixa al matí fruita tallada preparada en la teva nevera per poder picar directament si tens l’impuls de menjar .

 • Ens passem amb l’alcohol i els refrescs. A l’estiu sortim més, les terrasses ens animen a prendre alguna cosa i és el moment de gaudir. Fes-ho, surt, gaudeix però controla la quantitat d’alcohol i refrescs.
 • No deixis de realitzar esport, dedica almenys mitja hora al dia a mantenir-te en forma, aprofita el bon temps per sortir a caminar o a nedar.
 • Utilitza complements alimentosos per al control de pes. En la nostra farmàcia disposem d’una gran varietat de productes que poden ajudar-te a mantenir el teu pes ideal aquest estiu, no dubtis a consultar-nos i et recomanarem el tractament més adequat per a tu.

“Gaudeix d’aquest estiu amb salut amb les recomanacions de la nostra farmàcia. “

Gràcies per llegir-nos, ens veiem en el següent article.

Productes de Farmàcia imprescindibles per aquesta primavera

Hola de nou!

Per fi estem gaudint al màxim de la primavera. Moltes vegades el canvi d’estació pot resultar complicat i tenim una sèrie de necessitats molt concretes quan arriba la primavera.

Hi ha moltes malalties que afloren aquests mesos com poden ser l’insomni, les al·lèrgies, problemes dermatològics o la temuda al·lèrgia primaveral. De vegades a tots aquests problemes vam sumar la caiguda del cabell, molèsties en els peus per dureses i callositats…

A Farmàcia Barios hem realitzat una selecció de productes que ja són imprescindibles en aquests mesos, esperem que et serveixin d’ajuda.

Productes de Farmàcia imprescindibles:

Comencem amb la cura de la nostra pell, és el moment d’aportar una hidratació adequada a la nostra pell.

Per a això recomanem començar per una bona exfoliació corporal perquè el nostre tractament d’hidratació sigui totalment eficaç.

Aconsellem utilitzar un exfoliant corporal una vegada a la setmana i després de la dutxa hidratar diàriament amb una crema adequada a la nostra pell.

 • Cura amb les al·lèrgies, en aquesta estació de l’any ens suposen més d’un mal de cap. Tracta d’utilitzar el tractament que t’hagi recomanat el metge o consulta’ns i et recomanarem el producte més adequat per evitar les molèsties que comporta l’al·lèrgia en aquesta època.
 • Comença a utilitzar un bon xampú per la caiguda, si sols tenir problemes amb la caiguda del cabell en els canvis d’estació. A més pots reforçar amb un complement alimentós específic per combatre aquest problema.
 • Aviat començarà el moment de descalçar-se, de lluir sandàlies i també en què ens molesten els nostres peus. Utilitza un calçat adequat, hidrata els teus peus igual que la resta del teu cos i allibera’t de dureses i callositats amb la varietat de productes que tenim per oferir-te.
 • Si et costa dormir, existeixen una gran varietat de productes naturals que t’ajudaran a regular l’insomni a la primavera, no dubtis a consultar-nos i t’aconsellarem personalment.

No tot són desavantatges en aquesta estació de l’any, gaudeix del sol i el bon temps que tenim al davant.

Gràcies per llegir-nos.

Vols lluir un rostre perfecte aquesta primavera? Segueix els nostres consells

Benvingudes al nostre bloc,

Comencem el nostre bloc amb un consells per totes vosaltres, per a que tingueu un rostre perfecte aquesta primavera.

Has de seguir els següents passos: netejar, tonificar, cuidar i protegir.

Neteja facial diària:

És imprescindible per mantenir la pell del teu rostre lliure d’impureses i augmentar l’eficàcia del nostre.

La neteja es pot fer amb loció desmaquillant, per treure el maquillatge i preparar la pell per al seu pròxim tractament.

Una pell neta es més capaç d’absorbir els components actius dels productes per la seva cura.

Tractament hidratant:

Utilitzar un tònic adequat, per a la nostra pell ens garantirà el seu equilibri.

Aplicar un sèrum específic abans de la hidratació, per aconseguir que aquesta sigui més profunda.

Hidratació adequada per al teu tipus de pell:

Independentment de la teva edat i el teu tipus de pell recomanem utilitzar una crema o fluid hidratant diàriament. Aquest gest garanteix l’aportació de l’aigua que la nostra pell necessita.

Hidratació interna:

Beure uns dos litres d’aigua al dia també és el gran aliat per lluir un rostre perfecte.

Complements alimentosos especials per cuidar la nostra pell des de dins:

Existeixen suplements específics per cuidar el nostre rostre que contenen, entre altres: vitamines entre les quals destaquem A, I, C, D, Antioxidants, Omega 3, Q10, Zinc, Col·lagen o Àcid Hialurònic.

Protecció solar:

Avui en dia hi ha moltes cremes hidratants que porten factor de protecció, normalment de 15, però en moltes situacions la teva pell pot necessitar un factor de protecció superior.

Si la crema que utilitzes no porta protecció, en primer lloc, t’hauries de posar la crema i seguidament la protecció solar.

Per finalitzar els nostres consells, dir-te que fer una mascareta setmanal o quinzenal , es una bona manera de tenir el rostre sense impureses.

Si tens qualsevol dubte o consulta, ens pots visitar a la nostra farmàcia i t’assessorarem encantades.

Gràcies per llegir-nos!